Щастя це

Щастя - це ділитися світлом, любити. Поділіться зі світом своїм ЩАСТЯМ. Ставайте нашими героями і партнерами.

 

Зробіть світ щасливішим! Поділіться своїм щастям!


20 Квіт 2014

Христос воскрес! Вперше у житті...

Читайте більше в рубриці Олександр Солонець - колонка
 

Ось і прийшло найбільше свято християнського світу. Свято, яке й сформувало християнство, виділяючи його серед інших релігій. Великдень. Свято воскреслого Бога-Христа, свято надії для кожної людини, свято любові. На цей Великдень ми осягнули ще одну нову річ - вперше в житті спекли паску. Смачну й гарну паску!

Душа вимагає свята! Святкуєш, гуляєш, радієш... Періодично в пам'яті зринають якісь моменти приготування.

З-поміж іншого пригадуєш випадок, коли священик у Страсну середу, читаючи Євангеліє, наскільки зворушився, що фактично плакав. Його голос від цього зривався, відмовлявся працювати, читання обривалося. Але це було таке переживання, яке вражало. Це те, що можна назвати одкровенням, те, що іноді називають "вперше у житті".

Духівник якраз читав про воскресіння Христом Лазаря, який 4 дні як помер і почав розкладатися, а також про те, як Марія в домі Симона-прокаженого обмивала ноги Ісуса слізьми і коштовним миром, витираючи їх волоссям своїм. Таким чином жінка готувала Ісуса до смерті й погребіння.

Здавалось би, немолодий отець уже читав ці священні тексти тисячі разів. Але він настільки у цю мить пройнявся подіями перед відданням Ісуса на страту, що наче читав це вперше і навіть переживав це все сам. Таке насправді рідко зустрінеш. Воно надихає, оживляючи "звичні" й "формальні" речі.

 

Але настало воскресіння. І ти радієш. І їси неймовірно смачнючу паску, яку вперше у житті пік із сімейством. І це - теж свято, маленька перемога і ще одна радість. І пригадуєш, як годинами "чаклував" над цією сакральною стравою, і, врешті, суміш енергії, борошна, дріжджів, молитви та інших інгредієнтів перетворилися на щось казкове. У магазинах таке дійсно не продають. Як і інші речі, які творять Пасху.

 

IMG 4321IMG 4367

 

Христос воскрес! Воістину воскрес!

Поділіться з друзями:
 
Більше на цю тему